Categories: Ukategorisert

by ove@bekkvang.com

Share

Categories: Ukategorisert

by ove@bekkvang.com

Share

Webinar om LTV 02.April kl 19:00

Norsk Retrieverklubb v/raseråd labrador og Norsk Whippetklubb arrangerer webinar om LTV. Til å forelese har vi hentet inn ekspertise fra Finland, foreleser er dosent Anu K Lappalainen som har forsket på LTV, det er også mye kunnskap og data om LTV i Finland.
Lumbosakral Transitional Vertebrae (LTV) refererer til en anatomisk egenskap hos hunder. Det er en tilstand der den siste lumbale ryggvirvelen (ryggvirvel i korsryggen) og den første sakrale ryggvirvelen (ryggvirvel i korsbenet) har egenskaper som ligger mellom de typiske ryggvirvlene i lumbal- og sakralområdet.
Normalt har hunder syv lumbale ryggvirvler og 13 sakrale ryggvirvler. Ved LTV kan det være en gradvis overgang mellom disse to regionene, og det kan påvirke strukturen i korsryggen. Dette fenomenet kan være knyttet til visse ryggproblemer eller ortopediske tilstander hos hunder.
Webinaret er gratis for alle medlemmer i Norsk Whippetklubb og Norsk Retrieverklubb. For ikke-medlemmer koster det 80 kr å delta, betaling gjøres via vipps til #18460 (merk med navn+webinar).