Vandrepremie

Kennel Brennas Vandrepremie

Brenna kennel ble etablert i 1937 av Madeleine Rieber Salvesen og var starten på whippeten sin historie i Norge. Det skal og være den eldste eksisterende whippet kennel i verden.

Madeleine importerte tre whippeter som ble stamhunder på Brenna Kennel. Det var Tiptree May og Sir Peter fra England og Skjoldhøjs Tenna fra Danmark. Madeleine drev kennelen frem til hun døde i 1965. Hun fikk frem mange championer, men kanskje høydepunktet var i 1952 da Brenna’s Pixie ble BIS på NKK sin utstilling i Oslo.

Da Madeleine døde, overtok hennes mann Eivind Salvesen kennelen, og Hjørdis Espeland som allerede hadde vært medhjelper for Madeleine noen år, gikk inn som medinnehaver. De innså at kennelen trengte nye blodslinjer og kontaktet Bo Bengtson fra Sverige som hadde importert Laguna Leader fra England. Laguna var en ledende kennel i England på den tiden og Leader’s far, Laguna Ligioner var en betydningsfull avlshund der med 69 kull etter seg. Laguna Leader ble int. & nord. ch og hadde stor betydning for avlen i norden på 60 tallet og begynnelsen av 70 tallet. På Brenna Kennel startet en ny æra da han ble paret med Brenna’s Pixie ll i 1967. Det ble fire valper hvorav Brenna’s Sheik og Brenna’s Shirin ble beholdt.

Anne -Grete Lundsten Andersen var eier av Shirin. Både Sheik og Shirin ble int. & nord ch rett etter fylte to år. De markerte seg på utstillinger med utallige BIR, BIG og BIS plasseringer. Shirin vant BIS på NKK sin utstilling på Elverum to år gammel, og i 1971 ble hun nr 2 om NKK sin Bamsestatuett.

Med Laguna Leader fikk kennelen også inn nye farger på hundene. Brenna whippetene hadde vært kjent for mange av sine blå hunder, men med Leader kom nye farger inn og med Sheik den første brindle whippeten på Brenna.

Anne-Grete Lundsten Andersen var også sterkt engasjert i kennelen på denne tiden som kennelhjelp, handler og fast fødselshjelper på slutten av 60 tallet og sytti tallet.

Eivind Salvesen døde i 1970 og Hjørdis Espeland drev da kennelen videre alene i flere år.

På begynnelsen av 70 tallet ble Per Iversen en god samarbeidspartner for Hjørdis Espeland. Han importerte flere hunder fra den kjente Dondelayo kennelen, noe som betydde mye for den videre avlen på Brenna. De satte spor etter seg både på utstillinger og som avlshunder, spesielt i Norge og Sverige. Den mest kjente av importene er kanskje int. & nord ch Dondelayo Jonty. Han ble brukt av oppdrettere i Norge, Sverige og Finland og er far til 19 championer. En av de seneste hundene som spesielt markerte seg var int. & nord. Ch Brenna’s Marthe som ble gruppevinner både i Norge, Sverige og Danmark og var også BIS vinner. Per ble etter hvert medinnehaver i Brenna Kennel og overtok den da Hjørdis Espeland døde i 2014. Det siste kullet registrert på Brenna Kennel var i 2017 da kennelen hadde 80 års jubileum, og var i samarbeid med Anne-Grete Lundsten Andersen.

Kennel Brennas vandrepremie kriterier:

  • Premien deles ut til beste norskfødte og norskeide hund på Norsk Whippetklubbs hovedutstilling.
  • Dersom det står mellom to hunder med samme plassering, avgjør dommeren hvem som vinner premien.
  • Vinner av premien får vandrepokalen, samt en flaske musserende vin (med eller uten alkohol).
  • Vandrepremien leveres tilbake til klubben i god tid før neste hovedutstilling, eller på selve utstillingen etter avtale med klubben.
  • Vinner av vandrepremien er forpliktet til å videreføre tradisjonen med at det følger en flaske musserende vin (med eller uten alkohol) med pokalen.
  • Alle vinnere av Kennel Brennas vandrepremie skal presenteres med en egen side i permen som følger med. Vinner lager et ark med bilde av hunden, navn, titler, fødselsdato, oppdretter og navn på eier, og setter dette inn i permen. Sted og dato premien ble vunnet, samt hvilken plassering hunden fikk på utstillingen skal også tas med.

Vinnere

  1. Vinner 2021: Courtborne Gossip Girl, eier Torill Groth, Dommer Espen Engh. Stilte i Juniorklasse og ble BIR/BIS
  2. Vinner 2022: Siprex Bertine, Eier Anita Eng, Dommer  Fiona Mycroft. Stilte i unghundklasse og ble BIR/BIS

Vandrepremie fra Kennel Courtborne

BIR/BIM premie på hovedutstilling med storcert

Vinnere:
2022:BIR
2022:BIM
2021:BIR
2021:BIM

Vandrepremie fra Kennel Playmec

Beste veteran på hovedutstilling med storcert

Vinnere:
2022:
2021: