Whippetspesial Juli 2020

PM!

Dommerpresentasjoner

Brit Schøne Brodwall

Jeg er selv oppvokst med hund. Jeg fikk min families første hund da barna var små, en Bearded Collie som raskt ble til flere B.C. Disse ble etter noen  år ” overlappet ” med Skotske Hjortehunder som vi hadde fra 1992 til 2020. Vår første Greyhound kom våren 2013. I dag har vi tre Greyhound tisper og ganske snart kommer den fjerde, noe jeg gleder meg skikkelig til. Jeg stiller selv ut og alle ” damene” har fått sin Internasjonale tittel.

Jeg fikk min første autorisasjon i juni 1996 og dømmer i dag 17 raser i F.C.I.  gruppe 1, de fire rasene i gr. 5 som tidligere tilhørte gr. 10 og alle rasene i gr. 10.

Jeg har delt ut Cert/Cacib  i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Sveits og England.

Jeg takker for invitasjonen og ser frem til å dømme Whippet i Trondheim.

Brit Schøne Brodwall.

Anne Mette Mikkelsen

Kennel Ballygran irsk ulvehund & whippet

Mitt navn er Anne Mette Mikkelsen, og jeg er innehaver av kennel Ballygran i Bergen.

Jeg fikk min første hund I 1988, det var en bishon Frisé. Samme året ble jeg kjent med eierne av kennel Mc’Kenzie som drev med irsk ulveund. Jeg ble veldig fasinert av rasen, og var kennel hjelp der i mange år. Passet hunder og valper når de var på reise. Så begynte jeg å bli med på utstillinger, og fra første utstilling var jeg hekta! Og ønske om en egen irsk ulvehund kom raskt. Men drømmen ble ikke realisert før i 1995, da jeg kjøpte «Theo» (N S UCh Malleus Maleficcarum O’Marksbay) fra Knut Olav Wille. Siden da har det vært mange irske ulvehunder og utstillinger!

Jeg ble også fort fasinert over rasen whippet, som jeg fulgte nøye med når jeg selv var på utstillinger med mine irske ulvehunder, og jeg var fast bestemt på at en dag skulle jeg kjøpe meg en vakker tispe…

Etter over 10 år med beundring av rasen kom endelig min første whippet i hus, en fantastisk vakker tispe fra kennel Oelmühle i Tyskland «Bliss» For Pleasure von den Oelmühle som jeg hentet i 2011, og mitt første whippetkull ble født i 2013. Hvor jeg behold to tisper hjemme, og en som jeg satte ut på fôr. I neste kull som ble født i 2016 beholdt jeg en tispe og en hannhund, N Ch Ballygran’s Barnsley og N Ch Ballygran’s Beverly, som begge har blitt stilt noe, og ble fort N UCh. Hvor mange jeg beholder fra mitt 3 kull nå,  er jeg enda ikke sikker på.

Jeg har stilt hund siden 1989, og vært aktiv i hundemiljøet siden da, jobbet i mange år som skriver og ringsekretær. Og ble autorisert eksteriørdommer I 2017, og ferdig autorisert på whippet i 2019.

For meg er det viktig at en whippet er sunt bygget, uten noe form for overdrivelse, og som ser ut som den kan utføre det arbeide den er ment til å gjøre.

Jeg gleder meg til en hyggelig utstillingshelg i Trøndelag, og ønsker å takke utstillingskomiteen og styre I Norsk Whippetlubb for invitasjonen til å dømme på denne utstillingen.

Anne Mette Mikkelsen
Ballygran irsk ulvehund & whippet