Whippetspesialen 2019

Kart over utstillingsplassen!

Dommerstatistikk for spesialen vår 1. juni!

Vi gleder oss til å møte dere!

Kom på whippetspesialen vår i juni!

Dommerpresentasjon: Arne Foss

Mitt navn er Arne Foss og bor på Lundamo utenfor Trondheim.  Har jobbet 40 år i avisbransjen.  Jeg fikk min første hund i 1977, en dalmatiner som het Stokklias Paper Moon, derav kennelnavnet Paper Moon.  Den første whippeten kom i hus i 1990, og det var Robin,  Airescot Tally Ho.   Senere kom det flere Airescots, og jeg har mye å takke Nenne Runsten for som introduserte meg for den spennende whippetverdenen.  Det var når jeg så Maria, Bohem Callas of Whipporwill, for første gang at jeg bestemte meg for at whippet skulle bli min andre rase.  Senere var jeg så heldig å få kjøpe Hubbestad Dutch Maid hos Gerd og Geir Flyckt-Pedersen.  Det er jeg de evig takknemlig for!  I tillegg til å være en fantastisk hund å leve med var hun en topp utstillingshund og ikke minst en meget god avlstispe.  Hennes datter, PM Parisian Maiden, ble Bamsevinner dvs årets hund alle raser i Norge i år 2000.  Hun var eid av Hanne B Husby og Eva/Svend Svendsen som ga henne et fantastisk hjem.  Jeg er fortsatt litt aktiv i rasen og har for tiden to whippeter boende hjemme sammen med to shar pei.  Jeg deleier også grand danois og chihuahua sammen med min beste venn, Elisabeth Bugge Olsen, og vi har et lite oppdrett sammen.  Jeg importerte også Norges første lagotto hannhund, en annen rase jeg er veldig glad i.

Jeg ble autorisert dommer på dalmatiner i 1995 og 2-3 år senere også på whippet.  Jeg har de siste 9 år dømt alle raser rundt omkring i hele verden og hatt gleden av å dømme whippet i alle verdensdeler.  Noe som virkelig er gledelig er at man kan finne whippet av super kvalitet i de aller fleste land.  Det var en stor ære å få dømme 150 av rasen på Europavinner-utstillingen i Polen i 2018.  Jeg var kjempefornøyd med mine vinnere der og gleder meg nå til å dømme den norske spesialen i Vestby.  Håper på mange hunder, godt vær og god stemning.  Været kan vi ikke gjøre noe med… resten er opp til dere og meg. J Jeg lover å gjøre mitt beste slik at det blir en minnerik dag!

 

Arne Foss

Bilde: Airescot Melody Mix

Spesialen vil holdes av på Vestby Gjestegaard og Hyttepark.